onsdag 10 augusti 2011

Carrotcake cupcakes

                                             Smarriga Morotskaks-cupcakes.
                         i blommiga formar från GreenGate ca. 8st

                         2 ägg (från frigående höns)
                         2 dl socker
                         2 dl vetemjöl
                         1 dl matolja 
                         1,5 dl kokos
                         2 tsk kanel
                         2 tsk kardemumma
                         1 tsk ingefära
                         1 tsk bakpulver
                         1 tsk vaniljsocker
                         2 dl rivna morötter
                         1 krm salt

                                                            Topping:

                        1 paket philadelphiaost
                        1-2 dl florsocker
                        1 halv lime (saft&skal)


Eftersom jag själv i största möjliga mån använder ekologiska livsmedel är det något jag rekommenderar starkt. 
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och alla kryddorna. Häll på oljan och de rivna morötterna.
Portionera i söta formar med motiv (frivilligt såklart) och ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter.
Blanda sedan färskosten tillsammans med florsockret och limen.
Garnera muffinsen när de svalnat.
Perfekt bjudningsnjutning som garanterat blir uppskattade bland både barn och vuxna. lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar